rikus zijn stiefkwartiertje (197) Wat blijft er over van Wilders zijn behaalde successen?

Wat blijft er over van Wilders zijn behaalde successen?

Rutte is lam geslagen en Geert Wilders van slag.

Van alle kanten trompet geschal, ik heb al oordopjes ingedaan.
Het is ook niet niks wat er gebeurd, het heeft grote gevolgen. Mark Rutte de gevierde 1e liberale minister president in 100 jaar. Het klonk zo leuk en hij was zo trots en dat mocht van mij ook.

Wat gebeurd er met wat Wilders heeft bereikt in zijn gedoogperiode en de onderhandelingen?

Ik denk dan even aan:
-Meer bestrijding criminaliteit.
-Zwaarder straffen
-Meer politie
-De dieren Politie
-Beperking van migratie, immigratie

-Minder toegang van gelukzoekers.
-Een beter uitzet beleid van uitgeprocedeerde asielzoekers.
-Minder geld naar de Europese unie.
-Verhoging AOW leeftijd tot maximaal 66 jaar.
-Meer geld voor de zorg
-Minder geld voor verkeerde ontwikkelingshulp.
-Bezuinigingen defensie beleid

Als je dit goed leest dan zie je dat Wilders in feite de hele begroting op orde kan brengen.
dan is er nog zijn sociale beleid voor ouderen en laagbetaalden. Onder zijn geleid komt het goed met mijn AOW en ook met Ingrid en Henk.

Hebben we wel eens eerder zo’n goeie gehad? 

Streep_stars_blauwNederlandse-vlag_move Nederlandse-vlag_move Nederlandse-vlag_move 

Advertenties

22 reacties »

 1. Ik vond het gedoogakkoord al niks voor Wilders.
  Na 2 jaar vindt hij het welletjes en trekt hij de stekker er uit.
  Ik gooi het er op dat hij, na het vertrek van Brinkman, nog meer onvrede in de fractie voorzag.
  En Rutte dacht dat hij zaken kon doen met Wilders.
  Hahaha.

 2. timmerark said

  Beste Rikus, op de dierenpolitie is er niets wet of beleid geworden. Dus waar ben je nu zo blij over?

  Lees mijn Blog eens, wil wel weten wat je er van denkt…

  http://timmerark.wordpress.com/2012/04/23/nu-reutelt-men-weer-over-een-zaken-kabinet/

 3. rikus said

  @reinejragolo
  Ja, er zijn nogal wat complot theorieën. Mensen die de werkelikheid niet zien. Maar Wilders is een slimme vent.
  Kijk maar eens naar wat hij wel voor elkaar kreeg. Lees vloog voor hem. Opstelten ging echt fanatiek op boeven jacht. 4OOO banen minder bij de COA dat zijn feiten.

 4. rikus said

  @timmerark
  Lees de titel van mijn blog nog eens

 5. rikus said

  De tering moet eindelijk eens naar de nering worden gezet.
  Daar hebben we het al meer dan 20 jaar over
  Nu wordt het tijd

 6. Grutte Pier said

  Rikus,

  Wilders heeft niets bereikt.Wat je opnoemt was al ingezet los van PVV. Hij hoefde het alleen maar te ‘ gedogen’ en moest wat slikken. Alleen de dierenpolitie, daar heb je een punt (*proest*). Hij heeft daadwerkelijke hervormingen, die hard nodig zijn, aleen maar verder vertraagt. Verantwoordelijkheid komt niet in de Bijbel van Wilders voor. Kent maar 1 woord: IK.

  Verdergaand op de/mijn complottheorie. Dat het een psychopaat is lijkt me duidelijk (ja, die zijn vaak erg slim). Vind je het niet erg vreemd dat de publicatie van zijn boek in Amerika is uitgelekt? Binnenkort gaat ie dat daar ‘ promoten’ (met geld van…).

  Die komt niet meer terug straks als oppositie, en gaat lekker met Hirsi Ali in een denktank zitten. Allemaal voorop gezet. (je eigen beveiliging gaan betalen wordt immers ook wat duur strakjes… wat heeft dat de burger al niet gekost…).

  Het zo simpel. Een kind van Henk en Ingrid kan dit zien….

 7. timmerark said

  Laten we hopen dat de PvdA de verkiezingen wint, en niet de SP/PVV,
  want die zijn een ramp.

 8. “Laten we hopen dat de PvdA de verkiezingen wint, en niet de SP/PVV,
  want die zijn een ramp.”

  Tot nu toe was de PVDA ook een ramp. En het lijkt er met Samson ook niet socialer op te worden. Die ziet de SP ook als concurrent, net als het als Sap en Femke destijds. Strategisch op de PVDA stemmen heeft in voorgaande jaren er ook niet toe geleid, dat de PVDA de kop naar links draaide. Ze wisten de SP, toen die op 25 zetels stond, nog mooi uit de formatie te werken, leuke jongens, de PVDA ers. Ik snap nog steeds niet, dat ze de PVDA, Groen links en D66 linkse partijen noemen.
  Dus de linkse PVDA ers zouden er nu goed aan doen, om strategisch op de SP te stemmen. Anders trekt de PVDA toch weer naar rechts. Ja helaas, ook met Samson. Wie een links van het midden kabinet wil, moet echt SP stemmen. Geen strategische stemmen meer op de PVDA omdat Rutte anders weer de grootste wordt. We hebben ons lesje met de PVDA ook wel geleerd toch?

 9. Ik hoop van harte, dat de SP de grootste wordt. Niet in de eerste plaats, omdat die dan de premier zou leveren, al was Roemer wel een hele goeie, volgens mij, maar vooral, omdat de Sp anders toch weer genegeerd zal worden. De VVD zal anders de grootste worden en ik weet zeker, dat die de SP, al heeft die nog zoveel zetels, zal negeren tijdens de formatie. Want dan hoeven ze plotseling niet meer zo rekening te houden met al die kiezers van de SP, zoals ze toch wel gedaan hebben met de PVV kiezers. En, omdat de PVDA en Groen links de SP dan ook weer zullen negeren.

 10. rikus said

  @babbelegoegje
  Ik hoop juist van niet. Roemer wll alles bij het oude laten. Dus blijven potverteren. Hij heeft natuurlijk wat kiezers gevoelige items bij elkaar gesprokkeld link en rechts. Eerst maar eens zien waar Rutte vanmiddag mee komt

 11. rikus said

  @timmerark
  Met Samsom? dat wordt een ramp

 12. rikus said

  @Grutte Pier
  Ja, hoor zo kun je het ook draaien.
  Alleen Wilders heeft geregeerd de afgelopen anderhalf jaar.
  Dat zag elke blinde
  En ik denk dat hij vanmiddag ook nog regeert

 13. Wie heeft wel wat bereikt? Weer twee jaar stilstand gehad en dus achteruitgang. Kan zo weer een jaar bij. Dat is al drie jaar. Ondertussen roken de puinhopen vervaarlijk.

 14. rikus said

  @Aad Verbaast
  Ja, Aad je hebt gelijk en dat ligt dus aan de breuk die nu is ontstaan. Anders waren er wel degelijk spijkers geslagen.
  Ik begrijp ook niet goed de beslissing van Wilders. Er was nog een miljard waarmee wat gedaan zou kunnen worden. Mijn grote vraag is wat is hem beloofd toen hij de eerste keer weg liep. Ik hoop daar vandaag het antwoord op te vinden.

 15. rikus said

  Rutte is ergens bang voor
  Ik hoop dat er straks een doekje wordt opgelicht

 16. Ik hoop juist van niet. Roemer wll alles bij het oude laten. Dus blijven potverteren.

  Dat is een fabeltje, wat de mensen gebruiken tegen de SP.
  Deze week hoorde ik iemand, die zei, dat hij niet op de SP stemde omdat ze allemaal atheisten waren. Dat is het nieuwste fabeltje. Alleen in ons bestuur van zes mensen waren er al vier christelijk.

 17. rikus said

  @babbelegoegje
  Ik heb nadat ik de PvdA verliet, nadat Bos aantrad ook op De SP gestemd. Maar Jan M bleek niet krachtig genoeg. Geert sprak mijn taal.
  Ik mocht weer zeggen wat ik wilde, ook over Marokkanen.
  Ik heb altijd al gemekkerd over het stijgende overheidstekort.
  Ge groeiende overheidsinvloed. Het is toch te gek voor woorden dat als je je stoep wil verbreden, je met 4 formulieren je bij even zoveel ambtenaren moet melden

 18. Geert Wilders heeft best wel veel bereikt. Bijvoorbeeld op het gebied van de reputatie van Nederland als open samenleving met aanzien in de wereld. Dankzij Geert worden en nu satirische programma’s over ons gemaakt. Dankzij Geert willen veel buitenlandse bedrijven geen zaken meer met ons doen, en luistert niemand meer naar onze mening. Verder heeft Geert gezorgd voor nieuwe omgangsvormen in de politiek, waardoor je geen verschil meer hoort tussen 2-e kamerdebatten en ruzieënde Tokkies.En dankzij Geert hebben allerlei mensen die voorheen alleen op een verjaardag aan het woord kwamen een keer op televisie het woord mogen voeren. Hij heeft zelfs mensen met een strafblad of een gedragsprobleem nieuwe hoop gegeven.

 19. rikus said

  Qknutselsmurf
  Noem die bedrijven eens?
  Je had beter eens naar de MP kunnen luisteren van middag in het debat. Wilders is een betrouwbare politicus. Hoewel het vaag bleef waarom hij werkelijk kapte met de onderhandelingen.
  Maar zeker is het dat Diederik Samsom zeker niet mijn man wordt
  En waar kom jij aan het woord? alleen op plaatsen waar je leiver anderen niet ziet?

 20. De SP gestemd. Maar Jan M bleek niet krachtig genoeg.

  Tuurlijk was de SP niet krachtig genoeg. Die heeft ook nooit een kans gekregen, zelfs de PVDA, die veel steun van SP ers heeft gekregen bij de voor voorlaatste verkiezingen, opdat die groter zou worden dan de VVD, draaide de SP de rug toe. Tot tweemaal toe, ze wilden gewoon weer met het CDA verder en alle gesprekken met de SP waren maar schijnvertoningen. De media negeert de SP, tot nu toe naar het zich laat aanzien, omdat rechts en links zich sterker splitst naar de uiteinden.
  Kreten als dat de SP niet vooruit wil, niet bezuinigen wil, Mao aanhangt en atheistisch is, slaan nergens op en zijn alleen een vorm van anti SP acties, angst oproepen, en bij sommigen domme kortzichtigheid en onwetendheid.
  De zogenaamd linkse partijen uit het midden, hebben heel veel van de SP overgenomen, hoorde ik vanmiddag. Des te beter, maar waarom ze de SP dan met zijn drietjes toch blijven negeren…
  Als de SP de grootste partij niet wordt, zullen PVDA en Groen links naar rechts blijven draaien. Dat is jammer, want de SP, ook in onze gemeentes, zoekt de samenwerking wel op en nodigt ze ook voor al hun/onze initiatieven uit. 1 mei feest, discussieavonden, terwijl de PVDA het tegenover ons juist stil houdt en stiekem dingen met andere partijen organiseert.
  Wilders is overigens plotseling ook links geworden. Jammer, dat hij één geloof zo naar het leven staat en het andere geloof, wat alle mensenrechten in Israël schend, zo steunt.
  En jammer, dat het CDA de dierenpolitie wel weer af wil schaffen, dat was nou net zo’n goed punt van de PVV. Maar ach, wat voor invloed heeft het CDA nu eigenlijk nog.

 21. rikus said

  @babbelegoegje
  Ja, waar dat aan ligt bij de SP week ik eigenlijk niet. Ik ken de partij al vanaf het eerste begin en heb veel waardering voor ze. Destijds met de enorme textiel sluitingen in Twente, richten ze overal kleine kantoortjes op om mensen rechtsbijstand en andere hulp te bieden. Veel mensen woonden toen in huisjes van textiel baronnen zoals Spanjaard en Nijverdal ten Cate. Ze hebben toen een geweldige sociale taak vervuld in dat gebied.
  Roemer doet het goed, maar ik denk ook dat hij het niet echt gaat redden. Zijn kansen zijn wel gegroeid en als er bijvoorbeeld een coalitie gevormd moet worden met meerdere partijen, doordat de PvdA weer eens dwars ligt, zoals ik verwacht. Dan maakt hij wel kans op regering deelname. De SP heeft natuurlik heel lang de smet van het socialisme mee gedragen en dat komt bij veel ouderen van mijn leeftijd nog vaak boven als je over de SP rept.

 22. Zo heel veel ouder ben je nou ook weer niet. Mensen associeren de SP vaak met het communisme van vroeger. Maar dat is echt onwetendheid.
  Kijk, het gaat echt om de poppetjes. Agnes Kant heeft zich zo intensief en fel ingezet voor de zorg. En als er dan nog mensen zijn, die zeggen, (bij de vorige verkiezingen) dat ze niet weten waar ze op moeten stemmen, want geen enkele partij bekommerd zich om de zorg, om hun ouders die één keer per week mogen douchen en tot ver in de dag in hun pijama’s moeten zitten, dan hebben ze echt geen sjoege van de inhoud van de debatten.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: